Skip to content

Online dnevnik treninga – TrainingPeaks

Triatlonci su poznati po svojoj “opsesiji” da bilježe svaki trening do najsitnijih detalja. Trajanje treninga, tempo, vježbe, prehrana, rute i slični parametri su svakako važni u svakodnevnom treningu ponajviše iz razloga kvalitetnijeg planiranja i programiranja dolazećih ciklusa tj. kao predložak o stanju treniranosti. Sada na internetu postoji niz online servisa koji pružaju mogućnosti jednostavnog vođenja dnevnika s navedenim parametrima.

Jedan od takvih je i TrainingPeaks. Servis je djelomično besplatan što znači da pruža velik dio svojih mogućnosti u BASIC paketu (besplatno). Uz nadoplatu se otvaraju neke dodatne mogućnosti a i banneri (reklame koje se vrte sa svih strana) su uklonjeni. S TrainingPeaks-om je moguće bilježiti gotovo sve:

  1. Osnovne parametre trenažnog dana (treninzi, udaljenosti, prehrana)
  2. Planiranje prehrane sa izračunom kalorija
  3. Kreiranje biciklističkih i trkačkih ruta
  4. Prijenos podataka sa velikog broja uređaja kao što su iphone, Garmin GPS, Polar i sl.

Prikaz odrađenih treninga je apsolutno fascinantan te na jednom ekranu možete pratit rutu, uspone, brzinu, frekvenciju srca, kadencu u svakom dijelu trke.

Kumulativni ispisi ciklusa treninga također prikazuju niz detalja ali većina njih je dostupna tek u plaćenim verzijama TrainingPeaks dnevnik. Dnevnik nije namijenjen samo triatloncima već je s njim moguće pratiti sve sportove. Ipak, smatramo da do punog izražaja dolazi u trčanju a ponajviše u biciklizmu.

Mala kritika je nešto sporijem sučelju te u nekim slučajevima kompliciranim rješenjima.