Skip to content

Triatlon klub Zadar slavi desetu godišnjicu postojanja, predsjednik Ivan Gobin: “Iza nas je puno truda i rada i na to smo iznimno ponosni”

Piše: Antena Zadar

Triatlon klub Zadar obilježava svoj 10. rođendan i povodom toga naša novinarka Željka Čačko ugostila je predsjednika kluba, Ivana Gobina.

Nismo bez razloga danas u eteru, iza Triatlon kluba Zadar okrugla je obljetnica, čak 10 godina. Na što ste najponosniji?

– Najponosniji smo na desetu godišnjicu od osnutka kluba, sam naslov kaže već deset godina truda, rada i naravno još puo toga stoji ispred nas što trebamo odraditi, ali evo deseta godišnjica, to nam je ponos.

Koliko članova brojite dana i koliko godina ima najmlađi, a koliko najstariji član?

– Ove godine je za klub licencirano 65 natjecatelja, od tog imamo 35 djece početnika u dobi od 7 godina, imamo kadete juniore i seniore odnosno age group, 30-ak natjecatelja, brojimo preko 65 s obzirom da u klubu imamo volontera i članova koji nisu u sustavu natjecanja, ali su rekreativci i članovi su kluba.

Imate li uopće prostora za primanje novih članova?

– Naravno, triatlon tek počinje, evo nakon deset godina čuje se za triatlon u našoj županiji. Djeca šalju upite, roditelji šalju upite i otvoreni smo za age group od 20 godina sve natjecatelje koji se žele baviti multisportom.

Tko može postati član vašeg kluba i koliko kondicione spreme i iskustva treba imati? Je li dovoljna volja i entuzijazam?

– Samo volja i entuzijazam. Svi koji to požele to će i ostvariti ali naravno morat će se i potruditi.

Ništa manje važno za pitati, tko su vaši treneri? Oni ipak imaju veliku zaslugu u uspjesima sportaša.

– Jako smo ponosni na naše trenere. Trenerica Kristina Skroče je trenerica Triatlon kluba Zadar i slovi kao glavna trenerica, ujedno i voditeljica reprezentacije Hrvatskog triatlon saveza. Profesor Jurica Šango, trener Ivan Gobin, Edgar Nimac i Ivan Tuta.

Triatlon je interesantan spoj čak tri discipline, što je u njemu najinteresantnije i najprivlačnije? Kako biste nama laicima mogli to opisati?

– Najjednostavnije je da uvijek imate simpatiju prema jednom od sportova, triatlon se sastoji od plivanja, cestovnog biciklizma i trčanja. Svi koji dolaze iz sfere biciklizma ili trčanja, njima ne štima, odnosno, teško im je prilagoditi se plivanju. Isto je za one koji su u plivanju, treba puno raditi i u biciklizmu i trčanju, ali evo u ovo današnje vrijeme multisport discipline su sad hit i uglavnom svi koji se bave rekreacijom i sportovima izdržljivosti, oni ujedno ako su na jednoj razini utrenirani, oni mogu do te razine vrlo brzo se utrenirati u ostala dva sporta. Sportovi su dosta srodni, izdržljivost je bazična, osnovna za bilo koji sport. Tko god je spreman i voli multisport disiplinu i jako se brzo prilagodi tome, to nije teško. Nama koji smo utrenirani je to sastavni dio života, svi koji dođu i okušaju se moraju krenuti polako, slušati treneri i raditi postupno, ući postupno u volumen bilo koja tri sporta i to je to.

Gdje vaši triatlonci treniraju i ima li Zadar danas sve adekvatne uvjete za kvalitetan trening?

– Treninzi plivanja su na Višnjiku, na bazenu, ljeti su plivanja u moru, trčanje i biciklizam je u zadarskoj županiji, sve smjerove iz grada smo istrčali, to je sasvim normalno. Zadar je adekvatan, Zadarska županija i Zadar slove za pripremni period drugi, treći, četvrti mjesec, sve reprezentacije dolaze na pripreme u Zadar i našu županiju jer je ovo naše podneblje i prostor idealan za multisport.

Kandidirani smo za europsku prijestolnicu sporta, zaslužujemo li taj status?

– Svakako. U Zadru ima sve više sportova zastupljenih i na dalje sport je postao sastavni dio života. Rekreativni sport se diže, u tom smjeru idemo.

Niste pasivan klub, naprotiv, organizirate veliki broj događanja i utakmica. Neka od njih postala su i brend našeg grada, poput Zadar night runa, ima tu još događanja pod vašom palicom koje trebamo spomenuti?

– Od manifestacija imamo Night run, Biograd run, Privlaka run, Bibinje summer run, ove godine smo radili natjecanje na Vranskom jezeru, Akvatlon i super sprint trialton državno prvenstvo Vrana triatlon, Dugi otok triatlon, manifestacija dugog triatlona državnog prvenstva u toj disciplini, to su sve rekreativne i natjecateljske discipline u multisportu znači triatlonu.

Ostatak emisije poslušajte ovdje.