Skip to content

Članovi kluba sudjelovali na Splitskom maratonu

Šest članova Triatlon kluba Zadar sudjelovalo je na ovogodišnjem Splitskom maratonu, unatoč jakoj buri koja je puhala u Splitu. Naš Hrvoje Baranović je istrčao svoj prvi maraton!

Prvi kilometar Splitskog maratona i prolazak kraj Grgura Ninskog (Foto: Ante Budimir)

U organizaciji Maraton kluba Marjan proteklog vikenda u Splitu je održan 22. Splitski maraton. Sudjelovalo je gotovo 2.000 trkačica i trkača na dionicama od 21.1km te 42.2km. Nije ih spriječila niti olujna bura koja je puhala u Splitu tokom cijele subote, kao i na samom startu utrke, u nedjelju u 9 sati na Rivi.

Posebno smo ponosni na Hrvoja Baranovića koji je otrčao svoj prvi maraton. Čestitamo na trudu i odricanju kroz proteklih nekoliko mjeseci, koliko je trajala priprema za nastup na maratonu, s trenerom u Školi trčanja Zadar Jurom Šangom.

Hrvoje Baranović kreće u zadnjih desetak kilometara prvog maratona

Većina polumaratonaca su već iskusni trkači koji dobro poznaju trčanje, pa čak i samu stazu Splitskog polumaratona. Ipak, naši Nina Nekić i Mile Rukavina su ovom prilikom odradili svoj prvi (sigurno ne i zadnji) polumaraton. Pohvale njima što su se odlučili na ovaj korak za koji ih je, više nego uspješno, spremao naš trener Ivan Tuta.

Mile i Nina pred samim ciljem svog prvog polumaratona (Foto: Ante Budimir)

Pobjednik ovogodišnjeg 22. Splitskog maratona je Jean Baptista Simukeka iz Ruande s vremenom 2:21:22, dok je njegova sunarodnjakinja Clementine Mukandanga s vremenom 2:37:03 bila najbrža među ženama. Polumaraton u konkurenciji žena je osvojila Nahimana Cavaline iz Burundija s vremenom 1:13:42, a kod muškaraca Hosea Kimeli Kisorio iz Kenija s rezultatom 1:04:33.

Split Marathon 2022. – Official video (Izvor: Facebook)

U nastavku svi rezultati naših predstavnika:

Polumaraton
Ivan Miljković 1:51:26
Ivan Kraljić 1:51:27
Stipe Stagličić 1:54:50
Nina Nekić 2:03:50
Mile Rukavina 2:03:50

Maraton
Hrvoje Baranović 3:53:31

Čestitke i organizatorima te svim volonterima koji su omogućili da se ovakvo natjecanje održi na visokom nivou. Sljedeći veći događaj, prije početka triatlonske sezone, je svakako Grawe Zadar Night Run koji se održava u Zadru, 9. travnja.