Skip to content

Dječji duatlon spretnosti

U sklopu Županijskih dana održan je duatlon spretnosti za najmlađe – Tisuću koraka kroz tisuću ulica. Tradicionalni šesti put djeca su se protekle subote na parkingu ispred Loptice mogli okušati u kombinaciji trčanja i vožnje bicikle. Organizatori su Dječja sportska škola Loptica i Triatlon klub Zadar koji uspješno surađuju na ovom projektu od 2015. godine kada je održan prvi mini duatlon.

Pod pokroviteljstvom Zadarske županije preko 120 djece u dobi od 4 do 7 godina okušalo se u mini duatlonu. Ova disciplina prilagođena je djeci predškolske dobi – sastoji se od trčanja, nakon čega slijedi vožnja bicikla, te za kraj još malo trčanja. Svi sudionici su ujedno i pobjednici pa su tako svi naši sportaši i sportašice dobili zaslužene majice i diplome.

Dječja sportska škola Loptica ove godine obilježava 20 godina rada u kojima je preko 4.000 djece prošlo kroz njihove programe. Okuplja djecu pretežno predškolske dobi te im sa svojim motom “igrom do sporta” približava sport na odličan način. Kroz sportske aktivnosti koje se baziraju na elementima 15 različitih sportova i 60 igara, djecu se uči prihvatiti poraz te se sportski i ljudski ponašati kada se pobjeđuje.

Nakon dvije godine prisilne pauze, okupljena djeca su jedva dočekala priliku za natjecanje i druženje što nam garantira da će se ova manifestacija i suradnja između Loptice i Triatlon kluba Zadar nastaviti i dalje. Pogledajte i kako je bilo na prvom zadarskom mini duatlonu održanom 31.10.2015. na istom mjestu.

Pratite nas i na društvenim mrežama – Dječja sportska škola Loptica i Triatlon klub Zadar. U nastavku fotogalerija sa događaja.