Skip to content

Odlični rezultati na prvenstvu Hrvatske u kros duatlonu

Zadnji dan travnja i prvi dan svibnja ove godine bio je rezerviran za prvu utrku u kalendaru Hrvatskog triatlon saveza – 9. Green Devil – Prvenstvo Hrvatske u supersprint i sprint kros duatlonu. Organizator utrke je triatlon klub Maksimir u suradnji s Zagrebačkim triatlon savezom. U subotu su nastupile naše mlađe kategorije te su ostvarili odlične rezultate kao uvod u novu duatlon i triatlon sezonu. Kratka, brza, eksplozivna staza s puno promijene ritma trčanja i vožnje bila je veliki izazov za sve natjecatelje. U promo kategoriji mini kros duatlona U9 Matija Ivanović je zauzeo 3. mjesto s vremenom 9:47 dok je Noa Pavić-Daka bio 4. sa vremenom 10:05. Kod starijih, u kategoriji U11, Noel Babin je završio 4. s vremenom 15:29.

Noa Pavić-Daka i Matija Ivanović nakon odrađene utrke

Stariji natjecatelji odradili su super sprint kros duatlon. Ova disciplina sastoji se od 1.5km trčanja, 5km bicikla i 0.75km trčanja. Potrebno je napomenuti da se trči i vozi kroz šumu, uz nekoliko uspona i spuštanja. Naš David Pejdo bio je ukupno 2. u kategoriji U15 s vremenom 26:26, a Luka Ivanović je zauzeo 5. mjesto u istoj kategoriji nakon što je kroz cilj prošao nakon 27:52. Petar Posarić je bio 13. sa vremenom 32:06. U timskom Prvenstvu Hrvatske naši dečki David, Luka i Petar su zauzeli izvrsno 3. mjesto.

Ekipa iz Triatlon kluba Zadar nakon utrke

Naša juniorka Marija Paleka je završila 6. u kategoriji U17 s vremenom 46:05 i to nakon što je samo večer prije natjecanja istrčala 5km na utrci Biograd Run. Pohvale organizatorima i svim našim natjecateljima koji su sudjelovali.

Marija Paleka u cilju utrke

Nedjelja je bila rezervirana sa pravu devil dionicu, koja to ime ponajviše duguje zadnjem usponu prije ulaska u tranziciju. Utrka sprint kros duatlona sastojala se od 3km trčanja (2 kruga po 1500 metara), 12km bicikla (4 kruga po 3km) te 1.5km trčanja. Naša trenerica i seniorka Nika Begić pobijedila je u svojoj kategoriji Ž25 s vremenom 1:28:29.

Nika Begić na postolju

Sve rezultate super sprint kros duatlona možete pogledati ovdje, a sprint kros duatlona ovdje. Našim natjecateljima želimo uspješan nastavak sezone koja nam donosi već sljedećeg vikenda Prvenstvo Hrvatske u sprint i super sprint duatlonu u Slavonskom Brodu.