Skip to content

Prvo kolo Dalmatinske triatlon lige – pobjeda zadarskih Ivana

Zadnja subota u svibnju bila je rezervirana za prvo kolo Dalmatinske triatlon lige. Održano je na prekrasnim lokacijama u Imotskom. Prema riječima najbržeg hrvatskog Ironmana, Andreja Vištice, staza u Imotskom je jedna od najljepših i najspektakularnijih sprint triatlon distanci u svijetu. Triatlonci iz cijele Dalmacije, Zadra, Splita, Dubrovnika i Imotskog, otvorili su Dalmatinsku triatlon ligu. Pohvale organizatorima i natjecateljima koji su se odlučili na sudjelovanje jer se radi o dosta zahtjevnoj stazi. Naime, pliva se u Modrom jezeru nakon čega se prolazi kroz tranziciju u duljini od oko 1 kilometar uz elevaciju od 100 metara. Biciklistički segment ima nekoliko uspona te prolazi uz Crveno i Zeleno jezero. Završni trkački dio kreće od Modrog jezera preko tvrđava kroz sam grad.

Sudionici prvog kola u Imotskom

Naši treneri Ivan Tuta i Ivan Gobin dominirali su u natjecateljskom dijelu utrke te su sinkroniziranom vožnjom došli do prva dva mjesta. Pobjedu je odnio Ivan Tuta s vremenom 1:31:13 dok je drugi završio Ivan Gobin. Treće mjesto zauzeo je Vjeko Franceschi iz Triatlon kluba Imotski kojem je ovo bio premijerni nastup.

Dva zadarska Ivana prije starta utrke

Dalmatinska triatlon liga obuhvaća cijelu Dalmaciju – od Zadra, Šibenika, Trogira, Splita, Imotskog do Dubrovnika. Glavni cilj je promoviranje triatlona i sporta općenito kroz međusobna druženja i natjecanja, kao i razvijanje pozitivnih i zdravih životnih vrijednosti među djecom i mladima. Liga želi pokazati i da je triatlon idealni sport za sve dobne skupine kao cjelogodišnji sport na otvorenom koji objedinjuje jake olimpijske sportove: plivanje, biciklizam i trčanje.

Sljedeće kolo lige održati će se 18. lipnja u Trogiru. Cilj je da se održava jednom mjesečno, svaki put u drugom gradu. Svaki nastup se boduje, a na kraju lige slijedi proglašenje pobjednika. Preferirane discipline su sprint triatlon te akvatlon i duatlon. Natjecanja će se održavati u organizaciji Triatlon kluba Zadar, Triatlon kluba Imotski, Biciklističkog kluba Kairos Trogir, Triatlon kluba Split, Triatlon kluba Dubrovnik te Triatlon kluba Šibenik. Fotogaleriju sa prvog kola lige prenosimo sa stranica Triatlon kluba Imotski.