Skip to content

Održan drugi Rogoznički akvatlon

U organizaciji Triatlon kluba Split i Turističke zajednice u Rogoznici je u nedjelju 29. svibnja održan 2. Rogoznički akvatlon. To je ujedno bilo i Međužupanijsko prvenstvo u akvatlonu. Spoj plivanja i trčanja na duge i kratke staze pokazao se odličnom kombinacijom za sve uzraste. Sudjelovalo je 14 članova Triatlon kluba Zadar koji su se na postolje popeli čak 13 puta. Pobjednici standardnog akvatlona su Dalibor Vujević iz Triatlon kluba Sisak i Ana Bezić iz Triatlon kluba Split.

Ekipa Triatlon kluba Zadar u Rogoznici

Prvi su na redu bili početnici A i B koji su startali zajedno i odradili dionicu od 100 metara plivanje te kilometar trčanja. U kategoriji U9 pobijedio je Noa Pavić Daka dok je drugi bio Vito Gobin. Kod starijih, naš Noel Babin zauzeo je drugo mjesto a Toma Kamber treće. Drugi akvatlon u ovoj sezoni Antoneli Stagličić je donio prvo mjesto u kategoriji U11 za djevojčice.

Pobjedničko postolje u kategoriji U11

Pola sata prije podne je krenula i sprint utrka za kadete. Nakon jednog kruga na plivačkom segmentu u dužini od 500 metara, slijedilo je 3 kilometra trčanja oko samog mjesta uz more. Najbrži su bili Mila Rukavina i Luka Ivanović iz Triatlon kluba Zadar. Pohvale njima i trenerima na odličnim rezultatima na samom početku nove triatlon sezone.

Naše cure na dodjeli medalja u sprint akvatlonu

Točno u podne na red su došli juniori i seniori u disciplini standardni akvatlon. Dvostruko duža staza od sprinta, nakon dva kruga plivanja slijedila su i dva kruga trčanja – ukupno kilometar plivanja i 6 kilometara trčanja. Na ovoj utrci nastupila su tri naša člana. Najbrži je bio Ivan Gobin koji je samo dan nakon teške utrke u Imotskom na otvaranju Dalmatinske triatlon lige, u Rogoznici zauzeo ukupno drugo mjesto. U svojoj kategoriji je također bio drugi. Roberto Carfagno je u napetoj završnici ostao bez pobjedničkog za samo 10 sekundi i završio na četvrtom mjestu. Ipak, bio je najbolji u svojoj kategoriji M50.

Roberto Carfagno odnio je pobjedu u kategoriji M50

Odlična organizacija Triatlon kluba Split u suradnji sa Turističkom zajednicom grada Rogoznice i lijepo druženje tokom cijelog dana obilježilo je proteklu nedjelju te su svi su na kraju bili zadovoljni odrađenim. Bilo je to veliko i dugo natjecanje na kojem je sudjelovalo više od 70 triatlonaca različitih uzrasta sa područja cijele Dalmacije, od Zadra do Dubrovnika. Sve se odvijalo na samoj rivi u centru Rogoznice, u staroj jezgri na otoku pa su tako brojni Rogozničani i njihovi turisti uživali u natjecanju. Kako je bilo možete provjeriti u našoj velikoj fotogaleriji. Vidimo se sljedećeg vikenda na Rabu!

Svi rezultati predstavnika Triatlon kluba Zadar:
Mini akvatlon
Noa PAVIĆ DAKA 1.mjesto U9
Vito GOBIN 2.mjesto U9
Noel BABIN 2.mjesto U11
Toma KAMBER 3.mjesto U11
Antonela STAGLIČIĆ 1.mjesto U11

Sprint akvatlon
Luka IVANOVIĆ 1.mjesto M
Karlo PANTALON 2.mjesto M
Filip KOLEGA 6.mjesto M
Mila RUKAVINA 1.mjesto Ž
Korina BABARA 2.mjesto Ž
Rita KAMBER 3.mjesto Ž

Standardni akvatlon
Ivan GOBIN 2.mjesto M / 2.mjesto M40
Roberto CARFAGNO 1.mjesto M50
Stipe STAGLIČIĆ 3.mjesto M30