Skip to content

Rapski triatlon – uspješan vikend zadarskih triatlonaca

Na prekrasnom otoku Rabu protekli je vikend bio rezerviran za tradicionalni 14. Rapski triatlon. Po sunčanom vremenu, u subotu je održano prvo odvojeno prvenstvo Hrvatske za sve dobne skupine na sprint distanci. Nastupila su 4 predstavnika Triatlon kluba Zadar, dok je prvak Hrvatske u svojoj kategoriji M40 postao Ivan Gobin. U ukupnom poretku zauzeo je izvrsno 5. mjesto. Nastupilo je ukupno više od 130 triatlonki i triatlonaca iz Hrvatske, Italije i Austrije po vrućem i sparnom vremenu sa startom u 12:30. Drugi dan bio je rezerviran za mlađe – mini akvatlon za djecu i supersprint triatlon za kadete, juniore i štafete. Na tim utrkama nastupilo je 12 članova našeg kluba.

Ivan Gobin osvojio je prvo mjesto u svojoj kategoriji

U nedjelju su naši najmlađi otvorili program sa utrkama mini akvatlona. U kategoriji U9 pobjedu su odnijeli zadarski akvatlonci – Vito Gobin je nastavio tatinim stopama te je slavio ispred Matije Ivanovića. Dionicu od 50 metara plivanja i 500 metara trčanja odradili su za nešto više od 3 minute. Naše djevojčice u dvostruko dužoj distanci u kategoriji U11 zauzele su dva mjesta na postolju. Mareta Štulina bila je 2. dok je Iva Kapljić osvojila 3. mjesto.

Mareta i Iva na postolju Rapskog triatlona

Drugi dio nedjelje bio je rezerviran za supersprint distancu za kadete, juniore i štafete. Utrka je startala u 12:20 te uvjeti nisu bili niti malo lakši nego dan prije za starije natjecatelje. Naš Luka Ivanović potvrdio je odličnu formu pred nastavak sezone pobjedom u kategoriji U15 na ovoj distanci – 375 metara plivanja, 10km bicikla i 2,5km trčanja. Luka je u ukupnom poretku zauzeo izvrsno 2. mjesto. Ovaj triatlon je specifičan po tome što se bicikla vozi po samom centru grada te se trči po gradskoj rivi. U kategoriji U13 za djevojčice 3. mjesto zauzela je Rita Kamber. Na dječjim utrkama drugog dana natjecanja nastupilo je preko 100 natjecatelja.

Luka Ivanović odnio je pobjedu u kategoriji U15

Sudjelovalo je ukupno 16 članova Triatlon kluba Zadar. Pohvale svima koji su odradili utrku, probili neke svoje granice i sa osmijehom ušli u cilj. Svi su se lijepo zabavili i družili a dan su zaključili na bazenima hotela u blizini plaže. U nastavku pogledajte kako su naši triatlonci proveli vikend na Rabu u velikoj fotogaleriji. Dio fotografija prenesen je sa službene stranice organizatora 14. Rapskog triatlona – Triatlon kluba Rab (fotograf: Josip Ćuća-Žentil).

Zadarski triatlonci na Rabu

Svi rezultati predstavnika Triatlon kluba Zadar:
Mini akvaton
Vito GOBIN 1.mjesto U9
Matija IVANOVIĆ 2.mjesto U9
Mareta ŠTULINA 2.mjesto U11
Iva KAPLJIĆ 3.mjesto U11
Antonela STAGLIČIĆ 5.mjesto U11

Supersprint triatlon
Luka IVANOVIĆ 1.mjesto U15
David ŠTULINA 5.mjesto U15
Šimun KAPLJIĆ 4.mjesto U13
Bartul MITROVIĆ 7.mjesto U15
Mila RUKAVINA 5.mjesto U15
Korina BABARA 4.mjesto U13
Rita KAMBER 3.mjesto U13

Sprint triatlon
Ivan GOBIN 1.mjesto M40
Hrvoje BARANOVIĆ 10.mjesto M45
Mile RUKAVINA 15.mjesto M45
Stipe STAGLIČIĆ 6.mjesto M30