Skip to content

Održan 24. Marjanski đir

Proteklog vikenda u Splitu, na Marjanu, u organizaciji Triatlon kluba Split održan je 24. Marjanski đir. To je ujedno bilo i posljednje, četvrto, kolo Hrvatske triatlon lige. Na svim natjecanjima u sklopu ovog događanja nastupilo je ukupno preko 200 natjecatelja, od kojih je 23 iz Triatlon kluba Zadar. Vremenski uvjeti za ovu utrku su bili nešto blaži nego kod prethodnih a treba napomenuti i kako je samo natjecanje završilo sa nevremenom uz pravi ljetni pljusak koji je potrajao više od pola sata.

Seniorska postava TK Zadar na startu Marjanskog đira

Prvi su na red došli najmlađi natjecatelji u akvatlon utrci. Oni mlađi (U9) su odradili 50 metara plivanja i 500 metara trčanja dok su stariji (U11) imali dvostruko dužu dionicu – 100 metara plivanja i 1000 metara trčanja. Ukupno je nastupilo preko 35 djece. Vito Gobin osvojio je prvo mjesto u U9 kategoriji dok je Mareta Štulina zauzela izvrsno treće mjesto u kategoriji U11. Na utrci mini akvatlona nastupilo je 7 članova Triatlon kluba Zadar.

Vito i Mareta sa zasluženim medaljama

Sljedeći su na red došli naši kadeti koji su bili najbrojniji u delegaciji Triatlon kluba Zadar u Splitu. Nastupilo ih je 10 na supersprint utrci. Plivalo se u uvali Bene 375 metara, slijedio je biciklistički đir po Marjanu u dužini od nešto manje od 7 kilometara te završni trkački dio prema sjevernoj strani Marjana od 2,5 kilometara. Luka Ivanović zauzeo je 7. mjesto u kategoriji U15 dok je Mila Rukavina osvojila istu poziciju u ženskoj U15 konkurenciji.

Start supersprint utrke u uvali Bene

Za kraj natjecateljskog programa nastupili su juniori i seniori u sprint triatlonu. Među 110 natjecatelja na startu našlo se i 6 članova našeg kluba. Cijeli dan vremenske prilike su bile gotovo za poželjeti, sve do samog starta posljednje utrke. Krenulo se po jakom vjetru i velikim valovima što je uzrokovalo puno borbe na samom početku pa čak i ponešto odustajanja. Biciklistički dio je bio izazovan jer je više od polovice natjecatelja u zadnjem krugu “dohvatila” velika kiša koja je potrajala do kraja utrke. Ista ta kiša je dobro došla kao osvježenje na trkačkom segmentu. Kao i obično, sprint dionicu činilo je 750 metara plivanja, nešto više od 20 kilometara bicikla te 5 kilometara trčanja. Roberto Carfagno odnio je pobjedu u kategoriji M50 a Ivan Gobin je zauzeo 2. mjesto u kategoriji M40. Najbrži od naših bio je Josip Bugarija koji je uz 3. mjesto u kategoriji M30 zauzeo i izvrsno 15. mjesto u ukupnom poretku.

Start supersprint utrke

Za kraj ćemo pohvaliti sve sudionike, od onih najmlađih do najstarijih. Kompletne rezultate možete potražiti ovdje. Ovime je zaključena Hrvatska triatlon liga. Sljedećeg vikenda, 27. kolovoza, u Zagrebu će se na Jarunu održati finale na kojem će nastupiti i naši članovi te pokušati izboriti što bolji plasman za kraj sezone. U nastavku pogledajte sve rezultate naših predstavnika te fotogaleriju iz Splita.

Svi rezultati predstavnika Triatlon kluba Zadar:
Mini akvatlon
Vito GOBIN 1.mjesto U9
Matija IVANOVIĆ 4.mjesto U9
Noa PAVIĆ DAKA 5.mjesto U9
Mareta ŠTULINA 3.mjesto U11
Antonela STAGLIČIĆ 5.mjesto U11
Toma KAMBER 7.mjesto U11
Noel BABIN 11.mjesto U11

Supersprint triatlon
Rita KAMBER 10.mjesto U13
Korina BABARA 11.mjesto U13
Latina ZUBČIĆ 12.mjesto U13
Jakov BLJAIĆ 14.mjesto U13
Mila RUKAVINA 7.mjesto U15
Luka IVANOVIĆ 7.mjesto U15
Lovre LEŽAJA 10.mjesto U15
David PEJDO 12.mjesto U15
Bartul MITROVIĆ 17.mjesto U15
Petar POSARIĆ 22.mjesto U15

Sprint triatlon
Josip BUGARIJA 3.mjesto M30
Ivan GOBIN 2.mjesto M40
Roberto CARFAGNO 1.mjesto M50
Hrvoje BARANOVIĆ 10.mjesto M45
Mile RUKAVINA 12.mjesto M45
Stipe STAGLIČIĆ 7.mjesto M30