Skip to content

Vištica pobjednik Zadarhalf triatlona, Bugarija deveti

U Petrčanima, u Falkensteiner Resortu Punta Skala, održan je 9. Zadarhalf triatlon u organizaciji Triathlon kluba X iz Podstrane i Falkensteiner Punta Skala. Konkurencija je ove godine bila iznimno jaka a ulogu favorita opravdao je hrvatski Ironman rekorder Andrej Vištica koji je pobijedio s vremenom 3:53:27. Naš Josip Bugarija je ostvario svoj najbolji rezultat popravivši svoje do sada najbolje vrijeme iz 2018. za više od 8 minuta. Za ovu utrku ga je ponovno izvrsno spremio trener Ivan Tuta te tako pridonio ovom odličnom rezultatu. Ulazak našeg Jose u cilj možete pogledati ovdje.

Josip Bugarija u cilju

Boje Triatlon kluba Zadar Josip je branio i prije nepuna dva tjedna na Dugom otoku gdje je također odnio pobjedu. U zanimljivoj utrci u Petrčanima na kojoj su se izmijenila sva godišnja doba zauzeo je 3. mjesto u kategoriji M30. Oblačno vrijeme na startu plivanja, kiša koja je rashladila sudionike u nekoliko navrata na biciklu te brza izmjena sunca i kiše tokom trčanja dala je dodatnu draž ovom događaju. Na ovogodišnjem Zadarhalfu sudjelovalo je više od 370 profesionalnih sportaša i amatera iz 20 zemalja, među kojima su predstavnici Solomonskih otoka i Australije. Dogodine nas očekuje jubilarno deseto izdanje utrke koje će zasigurno organizacijski biti još bolje i jače.

Postolje u kategoriji M30

Uz pojedinačno natjecanje u kojem je pobijedio Andrej Vištica u muškoj te slovenska triatlonka Simona Dolinar Majdič u ženskoj konkurenciji, održano je i natjecanje štafeta gdje je nastupila 21 štafeta. Tu je najbrži bio slovenski trio Vitaminklinik.si s vremenom 4:06:30. Zanimljivost je da je u toj štafeti nastupio slovenski olimpijac Martin Bau koji je sudjelovao na olimpijskim igrama 2016. i 2020. u utrkama na 400m, 800m i 1500m slobodnim stilom. Naša štafeta jako dosjetljivog naziva TK Zadar zauzela je 14. mjesto. Nastupili su Ivan Kraljić (plivanje), Ivan Miljković (bicikl) i Ante Perkov (trčanje).

Ivan Miljković na startu biciklističkog segmenta

Uz glavno natjecanje u srednje dugom triatlonu, održan je i dječji mini akvatlon – 50 metara plivanja i 500 metara trčanja. Nastupilo je gotovo 50 djece u dobi od 6 do 17 godina. Plivački dio odvijao se na otvorenom 25-metarskom bazenu dok je trkački dio cilj imao gdje i glavna utrka. Kod najmlađih (do 9 godina) najbrži je bio Vito Gobin dok je Matija Ivanović zauzeo 3. mjesto. U kategoriji od 10 do 11 godina pobijedila je Antonela Stagličić a kod najstarijih (12 do 17 godina) Luka Ivanović. U istoj dobnoj skupini Korina Babara je osvojila 3. mjesto. Najmlađi su se odlično zabavili i osvojili vrijedne poklone glavnog sponzora utrke.

Zagrijavanje za dječju akvatlon utrku

Utrka je bila na visokoj organizacijskoj razini i vjerujemo kako će se tako i nastaviti idućih godina. Naše članove ćemo nastaviti pratiti i na samom kraju ove natjecateljske sezone. Tako nas već ovog četvrtka očekuje nastup Roberta Carfagna na svjetskom Ironman prvenstvu na Havajima, u Koni. Start se očekuje iza 19:30 po našem vremenu. Trećeg vikenda u listopadu, pet naših članova nastupiti će i na srednje dugoj triatlon distanci, na najvećem triatlonu u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe – Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč.

Svi rezultati naših članova na Zadarhalf triatlonu 2022.
Srednje duga distanca
Josip BUGARIJA 3. mjesto M30 (9. mjesto ukupno)
TK ZADAR štafeta (Ivan KRALJIĆ, Ivan MILJKOVIĆ, Ante PERKOV) 14. mjesto

Mini akvatlon
Vito GOBIN 1. mjesto U9
Matija IVANOVIĆ 3. mjesto U9
Niko ROPUŠ 4. mjesto U9
Noa PAVIĆ DAKA 5. mjesto U9
Nikol PAVIĆ DAKA 5. mjesto U9
Antonela STAGLIČIĆ 1. mjesto U11
Luka IVANOVIĆ 1. mjesto U17
Jakov BLJAIĆ 8. mjesto U17
Korina BABARA 3. mjesto U17