Skip to content

Zadrani nastupili na Prvenstvu Hrvatske u duatlonu

U subotu 6. svibnja u Slavonskom Brodu održano je prvenstvo Hrvatske u supersprint duatlonu. Na natjecanju je nastupilo gotovo 200 natjecatelja iz cijele Hrvatske. Uz glavnu utrku, održana je i promo utrka za kategorije U9 i U11 na kojoj je naš Niko Ropuš osvojio prvo mjesto za dječake do 9 godina. Ukupno je sudjelovalo 9 članova Triatlon kluba Zadar. Najmlađi su ispred sebe imali 500 metara trčanja, 2.5 kilometara bicikla i još 250 metara trčanja, dok je U11 kategorija imala dvostruko dužu dionicu – 1 kilometar trčanja, 5 kilometra bicikla i 500 metara trčanja na kraju.

Niko Ropuš na pobjedničkom postolju Polojskog duatlona (Foto: Triatlon klub Mazator)

Kada uzmemo u obzir dugačak put za Slavonski Brod večer prije natjecanja, te veliku vrućinu na samoj utrci, naši kadeti i juniori su odlično odradili uvodno natjecanje za ovu sezonu. David Pejdo, koji je nedavno osvojio naslov prvaka Hrvatske u kros duatlonu, nije imao svoj dan te je u konačnici zauzeo 10. mjesto u svojoj kategoriji. David inače gotovo svakog vikenda nastupa i na MTB utrkama tako da je ovaj rezultat jako dobar. Supersprint duatlon disciplina sastojala se od 2.5 kilometra trčanja, 10 kilometara bicikla i 1.25 kilometara trčanja za kraj. Utrka se održala na ravnoj stazi uz rijeku Savu.

Naši juniori na biciklističkom segmentu (Foto: Triatlon klub Mazator)

Najvažnije od svega je da su se djeca lijepo družila te odradili lijepu utrku za početak sezone. U nastavku nas očekuje prvo kolo Hrvatske triatlon lige već 21. svibnja u Trogiru. Najmlađima čestitamo na otvaranju sezone te se radujemo sljedećim druženjima i natjecanjima na kojima ćemo stjecati jako bitno iskustvo za buduće utrke. Očekujemo još veći broj naših članova na utrkama lige, kako u Trogiru tako i na Rabu početkom lipnja. U nastavku pogledajte fotogaleriju sa natjecanja i sve rezultate naših članova u Slavonskom Brodu.

Svi rezultati predstavnika Triatlon kluba Zadar:
Promo utrka:
Niko ROPUŠ 1. mjesto U9
Vito GOBIN 5.mjesto U11
Matija IVANOVIĆ 7.mjesto U11

Supersprint duatlon:
Noel BABIN 14.mjesto U13
David PEJDO 10.mjesto U15
Luka IVANOVIĆ 14.mjesto U17
Bartul MITROVIĆ 18.mjesto U17
Mila RUKAVINA 10.mjesto U17
Marija PALEKA 11.mjesto U17