Skip to content

U Trogiru krenula nova sezona Hrvatske triatlon lige

Ove nedjelje u Trogiru je započela četvrta sezona Hrvatske triatlon lige. Na prekrasnoj trogirskoj rivi okupilo se gotovo 250 triatlonki i triatlonaca iz cijele Hrvatske. Lijep, sunčan dan izmamio je mnoge šetače i turiste na rivu, ispod kule Kamerlengo, gdje je startao plivački dio natjecanja. Boje Triatlon kluba Zadar branilo je 23 natjecatelja.

Mlade snage Triatlon kluba Zadar

Prekrasno vrijeme, uz temperaturu mora od 18 stupnjeva, omogućilo je da se akvatlon za najmlađe održi u punoj dužini – U9 kategorija plivala je 50 metara i trčala 500 metara, dok su U11 akvatlonci imali 100 metara plivanja i 1000 metara trčanja duž trogirske rive. Niko Ropuš osvojio je 2. mjesto u svojoj kategoriji U9, dok je Lota Kamber osvojila 8. mjesto u istoj kategoriji kod djevojčica. U ove dvije kategorije do 11 godina nastupilo je 7 naših članova.

Niko Ropuš na pobjedničkom postolju

Trogirski triatlon tradicionalno se održava u svibnju u sklopu Trogir Outdoor Festivala. Dok su se lagano počeli skupljati oblaci, na red su došli kadeti u supersprint utrci. Nekim našim triatloncima ovo je bio službeni ulazak u svijet triatlona i njihova prva triatlon utrka. Svima čestitamo i želimo im još puno uspjeha u ovoj i nadolazećim sezonama, kao i puno druženja na zajedničkim putovanjima. Supersprint dionica sastojala se od 375 metara plivanja, 10 kilometara bicikla te 1,9 kilometara trčanja. Nastupilo je 5 naših natjecatelja u kategoriji U13 za djevojčice i dječake.

Korina Babara u cilju superspint utrke

I za kraj dana, uslijedila je sprint utrka na kojoj su nastupili juniori i seniori. Ovaj puta smo bili najbrojniji baš na ovoj utrci – nastupilo je 11 članova Triatlon kluba Zadar. Sprint distanca u Trogiru sastojala se od 750 metara plivanja, 19 kilometara bicikla te 4.7 kilometara trčanja oko gradske jezgre. Vremenske prilike su većinu utrke išle na ruku natjecateljima te su uspjeli izbjeći najavljivanu kišu na biciklu, dok je trkački dio protekao uz oblačno i vjetrovito vrijeme. Istaknuli su se Ivan Gobin koji je već tradicionalno zauzeo mjesto na postolju u kategoriji M40 te Nina Nekić koja je završila prva u kategoriji Ž35.

Juniori i seniori Triatlon kluba Zadar

Pohvale svim našim natjecateljima na uspješno odrađenom otvaranju triatlon sezone. Najmlađe ćemo posebno istaknuti jer su svi odradili svoje utrke, usprkos relativno niskoj temperaturi mora. Sljedeće kolo lige održati će se 3. lipnja na otoku Rabu. U nastavku pogledajte rezultate svih naših natjecatelja te provjerite kako nam je bilo u Trogiru u fotogaleriji.

Svi rezultati predstavnika Triatlon kluba Zadar:
Promo akvatlon
Niko ROPUŠ 2.mjesto U9
Lota KAMBER 8.mjesto U9
Nikol PAVIĆ DAKA DSQ U9
Vito GOBIN 6.mjesto U11
Matija IVANOVIĆ 7.mjesto U11
Noa PAVIĆ DAKA 11.mjesto U11
Iva KAPLJIĆ 8.mjesto U11

Supersprint triatlon
Toma KAMBER 16.mjesto U13
Korina BABARA 16.mjesto U13
Rita KAMBER 17.mjesto U13
Latina ZUBČIĆ 18.mjesto U13
Antonela STAGLIČIĆ 20.mjesto U13

Sprint triatlon
Luka IVANOVIĆ 11.mjesto U17
Bartul MITROVIĆ 12.mjesto U17
Mate OLJICA 6.mjesto M30
Stipe STAGLIČIĆ DNF M30
Ivan GOBIN 2.mjesto M40
Saša BAČIĆ 5.mjesto M40
Ivan KRALJIĆ 6.mjesto M40
Hrvoje BARANOVIĆ 13.mjesto M45
Mile RUKAVINA 14.mjesto M45
Dragan JOJA 17.mjesto M45
Nina NEKIĆ 1.mjesto Ž35