Skip to content

Privlaka Run ove godine donosi prvi SABUNing

U organizaciji Triatlon kluba Zadar i Škole trčanja Zadar u Privlaci se već tradicionalno početkom lipnja održava Privlaka Run. Posebnost ove utrke je trčanje šetnicom uz more koja natjecateljima nudi upoznavanje svih čari ovog primorskog mjesta. Za vas smo pripremili utrku na 5 kilometara, dječju utrku te posebnu novost – SABUNing trail u dužini od 6 kilometara. Prijaviti se možete ovdje već danas a sve dodatne informacije vezano uz događaj potražite na društvenim mrežama.

Privlaka, ribarsko i turističko mjesto na jugoistočnoj obali Privlačkog zatona nasuprot otoku Viru, 7 km sjeverozapadno od Nina. Sjeverozapadno od naselja je prostrana pješčana plaža sa šumicom. Na regionalnoj je prometnici Zadar – Nin – otok Vir. Sami Privlačani su poznati po ludru, ribolovu tradicije, koji se već niz desetljeća prenosi s koljena na koljeno. Uz samu lučicu prema zapadu, počinje i šetnica koja je obujmila gotovo cijeli poluotok, a pruža pogled na nezaboravan zalazak sunca. Jedno od najljepših prirodnih bogatstava Privlake zasigurno su njene plaže i uvale. Okupati se u Privlaci iznimno je lako: gdje god se okrenuli čekaju vas prekrasne pješčane uvale koje očaravaju i mame svojom ljepotom. Zato vam nudimo odličnu ideju kako provesti subotu – malo kupanja, malo sunčanja, malo rekreacije na jednoj od naših utrka te vrhunska zabava uz roštilj i glazbu do kasnih večernjih sati.

Posebna novost ovogodišnjeg izdanja je prvi SABUNing trail. Staza vodi uz pjeskovitu obalu prema Virskom mostu. Ovisno o plimi, trči se dijelom i kroz more, pjeskovitom plažom a na dijelovima i kroz škrape. Obavezna je oprema za trčanje a staza je srednje zahtjevna. Startnina za obje utrke iznosi 10 eura. Prijavite se već danas i osigurajte svoje mjesto na ovogodišnjem posebnom izdanju Privlaka run utrke.

Kotizacija za trail i utrku na 5 kilometara iznosi 10 eura dok su utrke za djecu (U14) besplatne. Medalja, majica i večera su osigurani za sve natjecatelje. Utrka se održava u subotu, 10.06.2023., start je u 18 sati a podizanje startnih brojeva je na dan utrke od 16 sati – trg “Kolište” (Stara jezgra). Djecu nije potrebno prethodno prijavljivati za utrku. Očekuje vas dobra zabava i nakon utrke uz tradicionalno najbolji roštilj i DJ-a.