Skip to content

Treći rogoznički akvatlon

Posljednje nedjelje u svibnju u Rogoznici je održano međužupanijsko prvenstvo u akvatlonu. Više od 40 natjecatelja sudjelovalo je na tri različite akvatlon utrke u organizaciji Triatlon kluba Imotski, Općine Rogoznica i Turističke zajednice općine Rogoznica. Spoj plivanja i trčanja na duge i kratke staze pokazao se odličnom kombinacijom za sve uzraste. Sudjelovalo je 17 članova Triatlon kluba Zadar koji su osvojili čak 14 medalja. Pobjednici standardnog akvatlona su Dalibor Vujević i Sandra Kučić (TK Zrinski).

Odlična ekipa TK Zadar u Rogoznici

Pravi vrući ljetni dan započeo je utrkom za najmlađe sudionike do 9 godina – 50 metara plivanja i 500 metara trčanja. Kod dječaka najbrži je bio Borna Babin dok je kod djevojčica Nikol Pavić Daka zauzela izvrsno 3. mjesto. Nešto starija ekipa, do 11 godina, imala je pred sobom dvostruko dužu dionicu – 100 metara plivanja i kilometar trčanja. Prva tri mjesta na postolju zauzeli su redom naši dječaci – Vito Gobin, Matija Ivanović i Noa Pavić Daka.

Zadarska ekipa na dodjeli medalja u svojoj kategoriji

Sljedeći su krenuli kadeti na sprint akvatlon distanci – 500 metara plivanja i 3 kilometra trčanja. Plivao se jedan krug u Rogozničkom zaljevu te se trčao puni krug oko same Rogoznice. Nastupile su četiri naše članice a najbrža je bila Korina Babara koja je završila ukupno na 2. mjestu. Pohvale svim našim natjecateljima koji su iskoristili ovu utrku kao još jedno novo iskustvo na svome triatlonskom putu.

Pobjedničko postolje na sprint akvatlon utrci

Natjecateljski program u Rogoznici zaključili su juniori i seniori na standardnoj akvatlon distanci. Dva plivačka kruga u zaljevu i dva kruga trčanja oko Rogoznice pokazali su se dosta izazovnima za neke sudionike. Kao i prošle godine, pobjednik u seniorskoj kategoriji je bio Dalibor Vujević. Naš Ivan Gobin je završio ukupno na 2. mjestu. Prvu juniorsku godinu uspješno nastavljaju naše cure i dečki. Pobjedu u toj kategoriji odnijeli su Mila Rukavina i Luka Ivanović koji su na prošlogodišnjem Rogozničkom akvatlonu slavili u kadetskoj konkurenciji.

Naše juniorke na pobjedničkom postolju

Ovogodišnji akvatlon održao se u organizaciji Triatlon kluba Imotski u suradnji s Općinom Rogoznica i Turističkom zajednicom općine Rogoznice. Zajedničko cjelodnevno druženje triatlonaca iz cijele Hrvatske obilježilo je proteklu nedjelju. Cijeli događaj odvijao se na rivi u samom centru Rogoznice pa su tako brojni Rogozničani i njihovi turisti bodrili akvatlonce. U nastavku donosimo sve rezultate naših članova kao i fotogaleriju sa natjecanja. Vidimo se već ovog vikenda na Rabu, na novom kolu Hrvatske triatlon lige!

Svi rezultati predstavnika Triatlon kluba Zadar:
Mini akvatlon
Borna BABIN 1.mjesto U9
Nikol PAVIĆ DAKA 3.mjesto U9
Vito GOBIN 1.mjesto U11
Matija IVANOVIĆ 2.mjesto U11
Noa PAVIĆ DAKA 3.mjesto U11

Sprint akvatlon
Korina BABARA 2.mjesto Ž
Mareta ŠTULINA 3.mjesto Ž
Latina ZUPČIĆ 4.mjesto Ž
Antonela STAGLIČIĆ 5.mjesto Ž

Standardni akvatlon
Luka IVANOVIĆ 1.mjesto M19
Bartul MITROVIĆ 2.mjesto M19
Lovre LEŽAJA 3.mjesto M19
Josip KLANAC 6.mjesto M19
Mila RUKAVINA 1.mjesto Ž19
Marija PALEKA 2.mjesto Ž19
Ivan GOBIN 2.mjesto M / 2.mjesto M40
Stipe STAGLIČIĆ 1.mjesto M30