Skip to content

Održan 8. Triop triatlon u Preluku

Proteklog vikenda u uvali Preluk u organizaciji Triatlon kluba Matulji održalo se treće kolo Hrvatske triatlon lige. U sklopu osmog izdana Triop triatlona, okupilo se preko 300 natjecatelja u dobi od 7 do 77 godina. Nastupilo je i 14 predstavnika Triatlon kluba Zadar. Najuspješniji je i ovog puta bio Ivan Gobin koji je sprint dionicu odradio za manje od sat vremena te zauzeo 1. mjesto u kategoriji M40.

Seniorska postava Triatlon kluba Zadar u Preluku

Od ranog jutra dominirala je kiša te su najmlađi akvatlonci imali priliku vidjeti kako je to plivati i trčati po pljusku. Na mini akvatlon utrci nastupilo je 5 mladih triatlonaca iz našeg kluba. Svima im čestitamo na trudu i odrađenoj utrci. Uspješno su savladali 100 metara plivanja i 1 kilometar trčanja.

Dio najmlađih zadarskih triatlonaca

Iza podne na red su došli i kadeti koji se natječu na supersprint dionici. Nešto više od 300 metara plivanja, 9 kilometara bicikla te 2.5 kilometra trčanja svi su uspješno savladali. Na sreću, prije starta je stala i kiša te se razvedrilo pa se staza donekle uspjela posušiti. U ovoj utrci nastupile su 3 kadetkinje Triatlon kluba Zadar – Korina, Antonela i Latina.

Start ženske supersprint utrke (Foto: Triatlon klub Matulji)

Kao i inače, posljednja utrka na programu bila je sprint distanca za juniore i seniore. Uvjeti na stazi bili su dosta dobri, što se ponajviše odnosi na to da nije bilo sparno kao prošle godine kada je temperatura bila i preko 40 stupnjeva. Nastupila su dva juniora i četiri seniora. Ivan Gobin je odradio izvrsnu utrku te je sa vremenom ispod 1 sat zauzeo 1. mjesto u svojoj kategoriji M40 te 15. mjesto u ukupnom poretku. Juniorima je ovo prva godina natjecanja u ovoj disciplini te oni prvenstveno skupljaju iskustvo ove sezone.

Ivan Gobin u cilju sprint triatlon utrke u Preluku (Foto: Triatlon klub Matulji)

Još jednom pohvaljujemo sve sudionike koji su nastupili na još jednom kolu Hrvatske triatlon lige. Ovo je bilo posljednje kolo za ovu sezonu, predstoji nam još finale u Zagrebu krajem kolovoza. Drugog vikenda u srpnju u Zagrebu se održava Zagreb Open, natjecanje u olimpijskom triatlonu. Nastupiti će i nekoliko članova Triatlon kluba Zadar te im želimo puno uspjeha. Mladi triatlonci nastavljaju sezonu sudjelovanjem na ZOWL natjecanjima u Zadarskoj županiji. U srpnju će se održati čak 4 kola ove plivačke i akvatlon lige. Sve rezultate utrke u Preluku možete pogledati ovdje. U nastavku pogledajte fotogaleriju iz Preluka (foto: Triatlon klub Matulji) i sve rezultate naših članova.

Svi rezultati predstavnika Triatlon kluba Zadar:
Mini akvatlon
Kate BAJLO 9.mjesto U9
Vito GOBIN 9.mjesto U11
Matija IVANOVIĆ 12.mjesto U11
Noa PAVIĆ DAKA 17.mjesto U11
Ines BAJLO 12.mjesto U11

Supersprint triatlon
Korina BABARA 35.mjesto U13
Antonela STAGLIČIĆ 42.mjesto U13
Latina ZUBČIĆ 44.mjesto U13

Sprint triatlon
Luka IVANOVIĆ 11.mjesto U17
Bartul MITROVIĆ 20.mjesto U17
Stipe STAGLIČIĆ 6.mjesto M30
Ivan MILJKOVIĆ 4.mjesto M35
Ivan GOBIN 1.mjesto M40
Dragan JOJA 7.mjesto M45