Skip to content

Triatlonci iz Zadra odlični na finalu Hrvatske triatlon lige u Zagrebu

Po sunčanom i vrućem danu, na temperaturama koje su se penjale gotovo do 40 stupnjeva celzijusa u hladu, kada su sve preporuke o izbjegavanju boravka na suncu bile na snazi, članovi Triatlon kluba Zadar su sa još gotovo 150 hrabrih nastupili na finalu Hrvatske triatlon lige u Zagrebu, održanom 26. kolovoza na prekrasnom Jarunu. Unatoč ekstremnim uvjetima, njihov talent, trud i predanost nisu iznevjerili, donoseći odlične rezultate i ponos svojem klubu.

Vito Gobin osvojio je treće mjesto na utrci (Foto: Triatlon klub Maksimir)

Kao i inače, najmlađi sudionici su otvorili ovo natjecanje u 10 sati ujutro. U kategorijama U9 i U11 za dječake, natjecatelji kluba pokazali su svoj triatlonski duh na akvatlonu. Niko Ropuš izborio je četvrto mjesto u kategoriji U9, dok su Vito Gobin i Matija Ivanović osvojili treće i deveto mjesto u kategoriji U11. Unatoč vrućini, mladi triatlonci su pružili iznimne nastupe.

Najmlađi članovi Triatlon kluba Zadar nakon utrke

Sljedeće su na red došle naše cure u supersprint utrci. U kategoriji U13 za djevojčice, Korina Babara i Antonela Stagličić hrabro su odradile zadanu dionicu za kraj triatlonske sezone u HTL-u. Korina je završila na 18. mjestu, dok je Antonela osvojila 20. mjesto. Njihova hrabrost i izdržljivost bili su nevjerojatni, posebno s obzirom na vrhunac toplinskog vala koji se poklopio sa ovim natjecanjem.

Korina i Antonela nakon utrke na Jarunu

Na najzahtjevnijoj utrci dana, sprint dionici za juniore i seniore, članovi Triatlon kluba Zadar također su se istaknuli. Bartul Mitrović i Luka Ivanović postigli su odlične rezultate, zauzevši 13. i 14. mjesto u svojoj kategoriji U17. Nastupilo je i 5 seniora koji su također pokazali svoje vještine i triatlonsku izdržljivost. Ivan Gobin i Ivan Miljković osvojili su prva mjesta u svojim kategorijama, dok su ostali također ostvarili odlične rezultate.

Ivan Gobin u cilju sprint utrke (Foto: Triatlon klub Maksimir)

Ovi hrabri triatlonci suočili su se s teškim dionicama utrke koje su zahtijevale iznimnu izdržljivost i fizičku spremnost. Plivanje u jezeru Jarun, brza trka biciklom duž jezerskih obala i trčanje uz jezero na ovaj vrući sunčani dan bili su izazovi s kojima su se uspješno nosili. Uzbuđenje finalnog kola lige dodatno je pojačano činjenicom da su se dijelili dupli bodovi, a članovi Triatlon kluba Zadar ostvarili su impresivne pozicije u ukupnom poretku. U kategoriji početnika U11 za dječake, Vito Gobin zauzeo je treće mjesto, dok je Matija Ivanović osvojio osmo mjesto. U kategoriji početnika U9 za dječake, Niko Ropuš se ponosno smjestio na četvrtom mjestu. Korina Babara i Antonela Stagličić također su zauzele solidne pozicije u ukupnom poretku. Korina je bila 21., a Antonela 23. u svojoj kategoriji. Juniorski natjecatelji, Luka Ivanović i Bartul Mitrović, smjestili su se na 12. i 14. mjesto u ukupnom poretku kategorije U17. U seniorskim kategorijama Ivan Gobin i Ivan Miljković su ostvarili izniman uspjeh osvojivši prvo mjesto u svojoj kategoriji i donijeli nova priznanja u naš klub.

Start sprint utrke na jezeru Jarun (Foto: Triatlon klub Maksimir)

Ovi rezultati samo su dokaz predanosti, truda i rada članova Triatlon kluba Zadar. Unatoč iznimno zahtjevnim vremenskim uvjetima, njihova volja za uspjehom i strast prema triatlonu nisu pokleknuli. Članovi kluba i svi treneri ponosni su na njihovu izvanrednu izvedbu na finalu Hrvatske triatlon lige u Zagrebu, a ovi rezultati obećavaju svjetlu budućnost za ovu talentiranu ekipu. Pridružite se i Vi klubu i budite dio ovog nevjerojatnog triatlonskog putovanja. U tijeku su upisi za sve generacije, od najmlađih početnika do iskusnih triatlonaca. Klub nudi vrhunski trening i podršku za razvoj triatlonskih vještina, bez obzira na vašu razinu iskustva.

Mlade snage u uzbudljivoj završnici utrke (Foto: Triatlon klub Maksimir)

Sljedećeg vikenda očekuje nas fantastična utrka koja će privući pažnju triatlonaca – Long Island Triathlon na prekrasnom Dugom otoku. Ova spektakularna utrka nudi izazove i predivne krajolike koje ne smijete propustiti. Triatlonci iz Triatlon kluba Zadar već se pripremaju za ovaj događaj te se nadaju da će nastaviti svoj niz uspjeha na nacionalnoj i internacionalnoj razini. U nastavku pogledajte sve rezultate naših triatlonaca te fotogaleriju sa samog natjecanja.

Svi rezultati predstavnika Triatlon kluba Zadar na finalu Hrvatske triatlon lige:
Akvatlon
Niko ROPUŠ 4.mjesto U9
Vito GOBIN 3.mjesto U11
Matija IVANOVIĆ 9.mjesto U11

Supersprint triatlon
Korina BABARA 18.mjesto U13
Antonela STAGLIČIĆ 20.mjesto U13

Sprint triatlon
Bartul MITROVIĆ 13.mjesto U17
Luka IVANOVIĆ 14.mjesto U17
Stipe STAGLIČIĆ 3.mjesto M30
Ivan MILJKOVIĆ 1.mjesto M35
Ivan GOBIN 1.mjesto M40
Ivan KRALJIĆ 2.mjesto M40
Dragan JOJA 6.mjesto M45

Hrvatska triatlon liga – Kup Hrvatske, ukupni plasman:
Niko ROPUŠ 4.mjesto U9
Vito GOBIN 3.mjesto U11
Matija IVANOVIĆ 8.mjesto U11
Korina BABARA 21.mjesto U13
Antonela STAGLIČIĆ 23.mjesto U13
Luka IVANOVIĆ 12.mjesto U17
Bartul MITROVIĆ 14.mjesto U17
Stipe STAGLIČIĆ 2.mjesto M30
Ivan MILJKOVIĆ 1.mjesto M35
Ivan GOBIN 1.mjesto M40
Ivan KRALJIĆ 2.mjesto M40
Dragan JOJA 6.mjesto M45