Skip to content

Ivan Gobin prvak Hrvatske u sprint triatlonu

U subotu, 9. rujna, zagrebački Jarun bio je domaćin Europskog juniorskog kupa u triatlonu. U organizaciji zagrebačkog triatlon saveza održala se jedna od utrka ovogodišnjeg juniorskog kupa na kojoj je nastupilo preko 100 najboljih europskih triatlonskih juniorki i juniora iz preko 20 europskih zemalja. Gabriel Barac, član riječkog triatlon kluba Rival nastavio je povijesni niz za hrvatski triatlon osvojivši 2. mjesto na domaćem terenu. Uz glavnu utrku održano je i Prvenstvo Hrvatske za dobne kategorije u sprint triatlonu te supersprint i akvatlon utrke za mlađe kategorije. Ivan Gobin odradio je izvrsnu utrku te osvojio naslov prvaka Hrvatske u kategoriji M40.

Ivan Gobin u cilju utrke (Foto: Zagreb3athlon)

Triatlon je sport koji zahtijeva izvanrednu izdržljivost i spretnost. Natjecatelji se suočavaju sa plivanjem, biciklizmom i trčanjem u jednoj utrci. Ovogodišnje izdanje Zagreb3athlon-a privuklo je gotovo 100 natjecatelja iz različitih gradova diljem Hrvatske i zemalja iz okruženja. Naš klub nastupio je sa šest članova na dvije utrke. Prvi su nastupili početnici na akvatlon utrci u kategoriji U11. Vito Gobin osvojio je treće mjesto dok je Matija Ivanović bio sedmi.

Naši početnici prije starta akvatlona

Vremenske prilike bile su naklonjene sportašima na popodnevnoj sprint utrci Prvenstva Hrvatske. Ugodnih 30-ak stupnjeva uz lagani vjetar dodatno su potaknuli natjecatelje na davanje svog trenutnog maksimuma pred sam kraj ove sezone. Na ovoj utrci nastupili su i naši juniori Bartul Mitrović i Luka Ivanović koji su u kategoriji U19 zauzeli 6. i 7. poziciju. Utrka se sastojala od tri dijela – 750 metara plivanja u jezeru Jarun, 20 kilometara vožnje bicikla duž staze uz Jarun te 5 kilometara trčanja po ravnoj stazi pored samog jezera. Ivan Gobin se ponovno istaknuo osvojivši naslov državnog prvaka. Njegov trud i predanost tijekom sezone donijeli su mu više nego zasluženu pobjedu u njegovoj kategoriji. Stipe Stagličić je osvojio brončanu medalju u kategoriji M30.

Start sprint utrke Prvenstva Hrvatske (Foto: Zagreb3athlon)

Osim sportskog aspekta, natjecanje je također pružilo i priliku za druženje i zajedništvo među triatloncima. Atmosfera na Jarunu je bila iznimno pozitivna uz mnogo navijača koji su bodrili natjecatelje uz samu stazu tokom cijelog događaja. Ovog vikenda pred nama je peto izdanje Long Island triatlona na Dugom otoku. Gotovo 150 natjecatelja uživati će u prekrasnom krajoliku a idući tjedan provjerite kako su na ovom natjecanju prošli naši članovi. U nastavku pogledajte sve rezultate naših članova te fotogaleriju sa natjecanja.

Svi rezultati predstavnika Triatlon kluba Zadar na finalu Hrvatske triatlon lige:
Akvatlon
Vito GOBIN 3.mjesto U11
Matija IVANOVIĆ 7.mjesto U11

Sprint triatlon
Bartul MITROVIĆ 6.mjesto U19
Luka IVANOVIĆ 7.mjesto U19
Stipe STAGLIČIĆ 3.mjesto M30
Ivan GOBIN 1.mjesto M40