Skip to content

Zadarski triatlonci sudjelovali na tradicionalnoj utrci u Maslenici

Tradicionalni atletski polumaraton Maslenica 2024 – Da se ne zaboravi održan je proteklog vikenda povodom obilježavanja 31. obljetnice Vojno-redarstvene akcije Maslenica. Organizatori ovogodišnje jubilarne 20. utrke bili su Atletski klub Sveti Ante iz Poličnika i Atletski savez Zadarske županije. Utrka je startala točno u podne na starom Masleničkom mostu dok je cilj bio u Novigradu kod caffe bara Noškić. Na dvije dionice sudjelovalo je petero zadarskih triatlonaca. Ivan Tuta ostvario je izvrstan rezultat na utrci od 10 milja te je zauzeo ukupno 3. mjesto s vremenom 1:06:16.

Dragan Jurjević i Ivan Tuta nakon završetka utrke na 10 milja

Na utrci je nastupilo gotovo 80 natjecatelja iz cijele Hrvatske i susjedne Bosne i Hercegovine. Puno njih je moralo odustati zbog bure i zatvorenih cesta tih dana. Uobičajeno vrijeme donijelo je natjecateljima umjerenu buru i prohladne temperature. Pobjedu na polumaratonu kod muškaraca odnio je Dalibor Vujević (MK Marjan) s vremenom 1:17:20 dok je kod žena slavila Ana Antolić (Počasna zaštitna bojna) s vremenom 1:31:55. Kod zadarskih triatlonaca istaknuo se još i Dragan Joja koji je na polumaratonu pobijedio u kategoriji M50.

Dragan Joja pobjednik na polumaratonu u kategoriji M50

Ova utrka je već standardno uvod u novu sezonu. Prekrasni prizori uz samu stazu, od starog Masleničkog mosta, kroz Posedarje, uz Novigradsko more sve do samog Novigrada ono su što dodatno daje na vrijednosti ovoj utrci. Staza je zahtjevna, posebno uspon prema Podgradini na polumaratonu. Svim sudionicima čestitamo na ostvarenim rezultatima i želimo im puno uspjeha u budućim nastupima. U sljedećem mjesecu slijedi nam i Splitski maraton na kojem će Triatlon klub Zadar imati nekoliko predstavnika. U nastavku pogledajte sve rezultate naših članova kao i fotogaleriju.

Svi rezultati članova Triatlon kluba Zadar:
10 milja
Ivan TUTA 1:06:16 3. mjesto ukupno
Dragan JURJEVIĆ 1:07:39 4. mjesto ukupno
Mile RUKAVINA 1:20:33 7. mjesto ukupno

Polumaraton
Dragan JOJA 1:33:09 1. mjesto M50
Hrvoje BARANOVIĆ 1:52:20 12. mjesto M40