Skip to content

Produženi vikend pun sportskih uspjeha

Triatlon klub Zadar proteklog produženog vikenda, od 30. svibnja do 2. lipnja, sudjelovao je na tri značajna sportska događanja koja su se održala na tri različite lokacije. Naši članovi pokazali su iznimne sportske rezultate u različitim disciplinama, od akvatlona do supersprint triatlona. U nastavku donosimo detaljan pregled svakog događanja.

1. kolo ZOWL lige – Ražanac, 30. svibnja

   Prvi događaj održan je u četvrtak, 30. svibnja, u prelijepom Ražancu, malom turističkom mjestu poznatom po svojoj čistoj obali i kristalno čistom moru. Vrijeme je bilo savršeno za natjecanje, s blagim povjetarcem i temperaturom oko 25 stupnjeva, što je pružilo idealne uvjete za plivanje i trčanje.

   Jaka postava Triatlon kluba Zadar u Ražancu

   Na utrci je sudjelovalo 58 plivača i plivačica, a pobjednici glavne utrke bili su Šimun Srzić i Leonarda Ivšac. Organizacija je bila uspješna zahvaljujući suradnji s Turističkom zajednicom općine Ražanac. Od članova Triatlon kluba Zadar, na akvatlonu su postignuti sljedeći rezultati. Ivan Gobin osvojio je 1. mjesto, pokazavši iznimnu vještinu i izdržljivost. Luka Ivanović zauzeo je 2. mjesto, Dragan Joja bio je 5., dok je Ivan Miljković završio na 7. mjestu. U ženskoj konkurenciji, Nika Begić je osvojila 1. mjesto. Akvatlon se sastojao od 1500 metara plivanja i 4 kilometra trčanja. U kadetskoj utrci, koja je obuhvatila 500 metara plivanja i 2 kilometra trčanja, pobjedu je odnijela Korina Babara, pokazavši izniman potencijal među mlađim natjecateljima.

   Prvenstvo Hrvatske u supersprint triatlonu – Rogoznica, 1. lipnja

   U subotu, 1. lipnja, Rogoznica, slikovito mjesto poznato po svojim prekrasnim plažama i mirnom okruženju, bila je domaćin Prvenstva Hrvatske u supersprint triatlonu za kadetkinje i kadete. Vremenski uvjeti bili su povoljni, s temperaturom oko 28 stupnjeva i blagim vjetrom koji je natjecateljima pružio osvježenje tijekom utrke.

   Zadarski triatlonci u Rogoznici

   Na ovom natjecanju sudjelovalo je više od 60 sportaša, a pobjedu su odnijeli Vito Linarić i Anja Škunca iz Triatlon kluba Petar Zrinski. Srebro su osvojili David Pakšec (Triatlon klub Maksimir) i Helena Dinjar (Triatlon klub Rudolf Perešin), dok su broncu odnijeli Petar Filipović (Triatlon klub Tri Tim) i Korina Juranić (Triatlon klub Maksimir). U svim disciplinama nastupilo je i 17 članova Triatlon kluba Zadar koji su postigli sljedeće rezultate. Toma Kamber zauzeo je 11. mjesto u kategoriji U13, dok je Mareta Štulina bila 6. u istoj kategoriji. Daniel Kolega završio je 27. apsolutno, dok je Rita Kamber bila 26., Korina Babara 28., a Latina Zubčić 31. Supersprint akvatlon obuhvatio je 200 metara plivanja i 2 kilometra trčanja.

   Ivan Gobin na pobjedničkom postolju u Rogoznici

   Održana je i promo utrka mini akvatlona za U11 kategorije, gdje su naši najmlađi članovi također pokazali izvanredne rezultate. Lota Kamber zauzela je 4. mjesto u U11 kategoriji, Matija Ivanović osvojio je 2. mjesto, Vito Gobin bio je 3., dok su Niko Ropuš i Franko Kolega zauzeli 5. i 6. mjesto. U juniorskoj i seniorskoj kategoriji sprint akvatlona, koji se sastojao od 500 metara plivanja i 2500 metara trčanja, rezultati su bili sljedeći. Luka Ivanović zauzeo je 6. mjesto u kategoriji U17, Bartul Mitrović bio je 10., dok je Mila Rukavina zauzela 9. mjesto u istoj kategoriji kod juniorki. Kod seniora, Ivan Gobin osvojio je 1. mjesto u kategoriji M45, a Hrvoje Baranović bio je 4. Dragan Joja osvojio je 2. mjesto u kategoriji M50.

   2. kolo ZOWL lige – Bazen Kolovare, Zadar, 2. lipnja

   Produženi vikend zaključili smo s 2. kolom ZOWL lige koje je održano u nedjelju, 2. lipnja, na Bazenu Kolovare u Zadru. Ovaj bazen smješten uz obalu grada pruža prekrasan pogled na more, što je natjecateljima i gledateljima pružilo posebno iskustvo.

   Start utrke na Bazenu Kolovare

   Pobjednici glavne utrke bili su Karlo Petek i Zrna Šijaković. Na akvatlonu su naši članovi ostvarili sljedeće rezultate. Bartul Mitrović odnio je pobjedu ispred Ivana Gobina koji je bio 2. te Luke Ivanovića koji je zauzeo 3. mjesto. Ivan Miljković završio je na 5. mjestu, dok je Dragan Joja bio 7. Na malom akvatlonu za najmlađe, koji je obuhvatio 100 metara plivanja i kilometar trčanja, najbrži su bili Matija Ivanović (1. mjesto), Vito Gobin (2. mjesto) i Noa Pavić Daka (3. mjesto). U kadetskoj kategoriji, Korina Babara ponovno je briljirala osvojivši prvo mjesto, čime je potvrdila svoju izvanrednu formu tijekom cijelog vikenda.

   Najmlađi akvatlonci sa zasluženim medaljama

   Produženi vikend bio je izuzetno uspješan za Triatlon klub Zadar. Naši sportaši pokazali su iznimnu predanost i vještinu na tri različite lokacije i u različitim disciplinama. Ponosni smo na sve naše članove i njihove rezultate te im želimo puno sreće i uspjeha u nadolazećim natjecanjima. Zahvaljujemo svim sudionicima, organizatorima i gledateljima koji su podržali naše sportaše. Nadamo se nastavku ovakvih uspjeha i s nestrpljenjem iščekujemo buduće izazove. Triatlon klub Zadar još jednom pokazao je svoju snagu i zajedništvo te motivirao sve nas za još veće sportske uspjehe.

   Trener sa našim najmlađima u Ražancu

   Vremenski uvjeti tijekom cijelog vikenda bili su gotovo idealni za natjecanja. U Ražancu, natjecatelji su uživali u blagom povjetarcu i sunčanom vremenu, dok su u Rogoznici uvjeti bili slični s nešto višom temperaturom, koja je dodatno istaknula izazov natjecanja. Zadarski Bazen Kolovare pružio je prekrasno okruženje za završetak vikenda, s umjerenom temperaturom i osvježavajućim morskim povjetarcem. Gradovi domaćini, Ražanac, Rogoznica i Zadar, pokazali su se kao izvrsni domaćini, pružajući natjecateljima ne samo sportske izazove nego i prekrasne prizore i ugodan ambijent. Hvala svima koji su pridonijeli uspjehu ovog sportskog vikenda. Naši triatlonci već danas kreću na put u Oradeu (Rumunjska) na novo izdanje X-Man Romania utrke na kojoj smo sudjelovali i prošle godine. Utrka starta u subotu a sve novosti možete pratiti na društvenim mrežama Triatlon kluba Zadar. Drugi dio ide na Rab gdje se isti dan održava 2. kolo Hrvatske triatlon lige. Svim natjecateljima želimo puno uspjeha a o svemu ćemo pisati sljedeći tjedan.