Skip to content

Dobri nastupi triatlonaca na istoku Hrvatske

Protekla dva vikenda na istoku Hrvatske održana su dva važnija natjecanja na kojima je nastupilo 5 članova Triatlon kluba Zadar. U nedjelju, 12. lipnja, Josip Bugarija nastupio je u Bilju kraj Osijeka na prvenstvu Hrvatske u olimpijskom triatlonu. Na kraju je osvojio 3. mjesto u kategoriji M30 te ukupno izvrsno 7. mjesto. Josip je nakon plivanja (1500 metara – 25:56) zauzeo svoju poziciju te ju nije puštao do samog kraja. Biciklističku stazu od 37 kilometara odradio je za 1:21:01 dok je posljednju dionicu trčanja od 10 kilometara istrčao za izvrsnih 38:44. Čestitamo našem Josipu na izvrsnom rezultatu i prezentaciji Triatlon kluba Zadar na drugom kraju Hrvatske. Nastupilo je gotovo 50 triatlonki i triatlonaca.

Josip Bugarija treći na olimpijskom triatlonu (Foto: Triatlon klub Tri-Tim Osijek)

Četvero naših mlađih članova sudjelovalo je proteklog vikenda na drugom kolu Hrvatske triatlon lige u Slavonskom Brodu. U organizaciji Triatlon kluba Mazator održao se drugi Polojski triatlon. Natjecateljima je osim ravne staze, ponudio i bazenski start utrke kakav dugo nije bio organiziran u Hrvatskoj. Matija Ivanović nastupio je u promo akvatlonu (50m plivanje / 500m trčanje) u kategoriji U9 i zauzeo izvrsno 4. mjesto. U dvostruko dužoj utrci (100m plivanje / 1km trčanje) naša Iva Kapljić je u uzbudljivoj završnici zauzela odlično 9. mjesto.

Iva i Matija na startu akvatlona u bazenu

Kadeti Luka Ivanović i Šimun Kapljić nastupili su na supersprint distanci – 400m plivanja, 11km bicikla i 2.5km trčanja. U kategoriji U15 Luka je zauzeo odlično 5. mjesto, dok je Šimun u kategoriji U13 bio 18. Nastupilo je oko 200 natjecatelja na svim utrkama. Početkom srpnja u Preluku se održava treće kolo Hrvatske triatlon lige nakon kojeg slijedi mala pauza u natjecanjima. U nastavku pogledajte fotogaleriju iz Bilja i Slavonskog Broda.

Svi rezultati predstavnika Triatlon kluba Zadar:
Olimpijski triatlon Bilje – Prvenstvo Hrvatske:
Josip BUGARIJA 3.mjesto M30

Hrvatska triatlon liga – 2.kolo / Slavonski Brod:
Mini akvatlon
Matija IVANOVIĆ 4.mjesto U9
Iva KAPLJIĆ 9.mjesto U11

Supersprint triatlon
Luka IVANOVIĆ 5.mjesto U15
Šimun KAPLJIĆ 18.mjesto U13