Skip to content

Uspješan radni vikend za Zadrane

Protekla rujanska nedjelja bila je bogata događanjima. Zadarski triatlonci nastupali su od Zagreba do Šibenika te su ostvarili odlične rezultate. Josip Bugarija je pobijedio na 3. Šibenskom sprint triatlonu koji se održao kod tvrđave svetog Nikole i šetnice u kanalu svetog Ante. Nakon što je prije 4 godine na prvom šibenskom triatlonu pobijedio Ivan Gobin, naš Josip je nastavio uspješan niz u Šibeniku. Nina Nekić je na istom natjecanju, koji joj je ujedno bio i prvi sprint triatlon, osvojila izvrsno 3. mjesto u ženskoj kategoriji. Uz njih, u Šibeniku je nastupilo još četvero natjecatelja iz Triatlon kluba Zadar. Iako se pljusak spustio pred sam početak natjecanja, vrijeme je na kraju bilo odlično te su bili izvrsni uvjeti za utrku. Nakon 750 metara plivanja slijedilo je 18 kilometara bicikla po ravnoj stazi te na kraju 5 kilometara trčanja prema tvrđavi svetog Nikole. Na šibenskoj triatlon utrci nastupilo je preko 40 natjecatelja.

Josip Bugarija osvojio Šibenik

U Zagrebu je istog dana održano Balkansko prvenstvo u triatlonu. Nastupile su i naše mlade nade, Luka Ivanović u kadetskoj super sprint utrci te Vito Gobin na mini akvatlonu. Vito je na kraju zauzeo izvrsno 4. mjesto u međunarodnoj konkurenciji, dok je Luka u napetoj završnici osvojio 16. mjesto te ga je samo minuta dijelila od pobjedničkog postolja. Prvenstvo je održano na zagrebačkom Jarunu, na stazi na kojoj je pred dva tjedna održana završnica Hrvatske triatlon lige. Na natjecanju je u svim utrkama nastupilo više od 250 sudionika. Mlade snage pratio je naš trener Ivan Gobin.

Jaka zadarska delegacija na Balkanskom prvenstvu

Ove nedjelje završila je jubilarna deseta Zadarska open water liga. Plivala se diljem županije, od Zadra, preko Prosike, Maslenice, Ošljaka, Privlake, Zatona i Kali do završnice u Sukošanu. Utrke je plivalo čak 262 plivačice i plivača dok je na aquatlonu nastupilo 80 natjecatelja. Zadarski triatlonci su i ovdje osvojili dosta medalja i pehara u ukupnom poretku. Mila Rukavina je osvojila prvo mjesto u ženskoj i u kadetskoj kategoriji na srednje dugom akvatlonu – 500 metara plivanja i 2 kilometra trčanja. Korina Babara je u istoj disciplini zauzela 3. mjesto kod kadetkinja. Naš Jakov Bljaić je odnio pobjedu u muškoj kadetskoj konkurenciji. I Mila i Jakov su ovome pridodali i pehar u plivanju na 500 metara. U mini akvatlonu za djevojčice pobjedu je odnijela Antonela Stagličić ispred Nikol Pavić Daka i Kate Bajlo. Noa Pavić Daka je osvojio mini akvatlon za dječake te su uz to on i Nikol dobili i nagradu Sivonja za sudjelovanje na svih 8 ovogodišnjih utrka. Naša Nikol je osvojila i poseban pehar za najmlađeg sudionika lige. Vito Gobin je zauzeo 3. mjesto kod dječaka, za bolji rezultat nedostajalo je odrađenih utrka u ovoj sezoni. Čestitamo svim sudionicima lige te se zasigurno vidimo i dogodine na novom izdanju iste.

Mila Rukavina sa zasluženim peharom ZOWL-a

Pohvale za sve sudionike natjecanja proteklog vikenda. Sljedeća subota rezervirana je za srednje dugi triatlon na Dugom otoku. Za sve koji nam se još niste pridružili a imate želju, javite nam se putem online forme te će Vas naši treneri kontaktirati za daljnje upute. Upisi su i dalje otvoreni za sve dobne kategorije. U nastavku slijede svi rezultati zadarskih triatlonaca proteklog vikenda i fotogalerija za natjecanja.

Rezultati:
3. Šibenski sprint triatlon
Josip BUGARIJA 1. mjesto ukupno
Ivan KRALJIĆ 3. mjesto M30
Hrvoje BARANOVIĆ 3. mjesto M40
Saša BAČIĆ 8. mjesto M30
Ivan MILJKOVIĆ 10. mjesto M30
Nina NEKIĆ 3. mjesto Ž

Balkansko prvenstvo u triatlonu
Vito GOBIN 4. mjesto U9 /akvatlon/
Luka IVANOVIĆ 16. mjesto U15 /supersprint/

Zadarska open water liga sezona 2022.
Mila RUKAVINA 1. mjesto 500m plivanje / 1. mjesto akvatlon 500m+2km ukupno
Korina BABARA 3. mjesto akvatlon 500m+2km kadetkinje
Jakov BLJAIĆ 1. mjesto akvatlon 500m+2km kadeti
Noa PAVIĆ DAKA 1. mjesto mini akvatlon dječaci
Vito GOBIN 3. mjesto mini akvatlon dječaci
Antonela STAGLIČIĆ 1. mjesto mini akvatlon djevojčice
Nikol PAVIĆ DAKA 2. mjesto mini akvatlon djevojčice / najmlađa sudionica lige
Kate BAJLO 3. mjesto mini akvatlon djevojčice
Stipe STAGLIČIĆ 1. mjesto akvatlon M30
Mile RUKAVINA 3. mjesto akvatlon M40