Skip to content

Rekordni 15. Rapski triatlon – nastupilo 20 zadarskih triatlonaca

Na otoku Rabu prošlu subotu je održano 15. izdanje Rapskog triatlona. Ove godine natjecanje je ponovno bilo u sklopu Hrvatske triatlon lige. Nastupilo je preko 300 sudionika iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Italije i Mađarske. Pobjednici glavne utrke, sprint triatlon, su Gabriel Barac (TK Rival) i Nika Rimaj (TK Petar Zrinski). Najuspješniji zadarski predstavnik i ovaj put je bio Ivan Gobin koji je zauzeo 25. mjesto u ukupnom poretku.

Start akvatlon utrke za U9 kategoriju (Foto: Triatlon klub Rab)

Svih osam utrka održano je u istom danu koji su otvorili najmlađi. Ukupno 3 odvojene akvatlon kategorije – U7 (25 metara plivanja, 250 metara trčanja), U9 (50 metara plivanja, 500 metara trčanja) i U11 (100 metara plivanja, 1000 metara trčanja) startale su od 10 sati. U tim kategorijama nastupilo je ukupno 72 djece. Triatlon klub Zadar predstavljalo je osmero djece. Na postolje se uspjela popeti Iva Kapljić u kategoriji U11 zauzevši 3. mjesto.

Iva Kapljić ulazi u cilj akvatlon utrke (Foto: Triatlon klub Rab)

Sljedeći su nastupali kadeti i kadetkinje u supersprint utrci. Mlade triatlonke i triatlonci su plivačku dionicu u duljini od 375 metara odradili u uvali Padova. Nastavak ih je vodio na 3 kruga vožnje bicikla po rapskoj rivi, odnosno nešto manje od 10 kilometara vožnje. Za kraj sudionici su trčali po samoj obali 2.5 kilometra. Ukupno je nastupilo 118 natjecatelja, od kojih je 5 članova Triatlon kluba Zadar. Na stazi su se najbolje snašli Rita Kamber koja je zauzela 15. mjesto u kategoriji U13 i Šimun Kapljić (20. mjesto U15). Svim našim sportašima čestitamo što su uspjeli završiti i ovu utrku te im želimo puno uspješnih natjecanja u budućnosti.

Start ženske kadetske supersprint utrke na Rabu (Foto: Triatlon klub Rab)

Drugi dio dana donio je glavnu utrku – sprint triatlon. Dionica je bila dvostruko duža od supersprint utrke te su sudionici prolazili istom stazom uz more. Ova disciplina u svim kategorijama je okupila gotovo 150 natjecatelja. I ovaj puta juniorska i seniorska postava kluba je bila najbrojnija – nastupilo je deset naših triatlonaca i triatlonki. Što se tiče rezultata, i dalje je najbrži Ivan Gobin, koji je zauzeo 1. mjesto u kategoriji M40 sa vremenom 1:02:02. Za pobjednikom utrke je zaostao nešto manje od 8 minuta. Dobru utrku odradio je i Luka Ivanović koji je osvojio 14. mjesto u kategoriji U17. Potrebno je istaknuti kako je Luka mlađi junior te mu je ovo prva godina u kojoj nastupa na ovoj distanci. Sigurni smo da će iduće godini u ovoj kategoriji biti puno konkurentniji.

Dio postave Triatlon kluba Zadar na Rapskom triatlonu

Rapski triatlon se već tradicionalno organizira početkom lipnja u organizaciji Triatlon kluba Rab, Grada Raba, Turističke zajednice Grada Raba te uz mnoge sponzore. Prava ljetna subota uz mnogo sunca i visoke temperature obilježila je još jedan natjecateljski vikend. Čestitamo svim sudionicima i želimo im mnogo uspjeha u nastavku sezone. Sljedeće kolo Hrvatske triatlon lige je u Preluku, 01.07. Idućeg vikenda zadarski triatlonci nastupaju na dvije međunarodne utrke. Naš Josip Bugarija predstavljati će nas na Ironman utrci u Klagenfurtu 18. lipnja, na dugom triatlonu. Dan ranije čak 11 naših članova nastupa u Oradei (Rumunjska) na Xman Romania natjecanju. Tamo će naš trener Ivan Tuta također odraditi dugi triatlon. Svim sudionicima ovih utrka želimo sretan put, puno sreće i uspješan finish. U nastavku pogledajte sve rezultate naših članova na Rabu kao i veliku fotogaleriju.

Svi rezultati predstavnika Triatlon kluba Zadar:
Mini akvatlon
Lota KAMBER 8.mjesto U9
Kate BAJLO 9.mjesto U9
Niko ROPUŠ 5.mjesto U9
Iva KAPLJIĆ 3.mjesto U11
Ines BAJLO 11.mjesto U11
Vito GOBIN 5.mjesto U11
Matija IVANOVIĆ 9.mjesto U11
Noa PAVIĆ DAKA 16.mjesto U11

Supersprint triatlon
Rita KAMBER 15.mjesto U13
Latina ZUBČIĆ 22.mjesto U13
Antonela STAGLIČIĆ 25.mjesto U13
Šimun KAPLJIĆ 20.mjesto U15
Toma KAMBER 13.mjesto U13

Sprint triatlon
Nina NEKIĆ 2.mjesto Ž35
Ivan GOBIN 1.mjesto M40
Luka IVANOVIĆ 14.mjesto U17
Ivan KRALJIĆ 3.mjesto M40
Josip ŽIVKOVIĆ 7.mjesto M25
Mile RUKAVINA 9.mjesto M45
Dragan JOJA 10.mjesto M45
Stipe STAGLIČIĆ 6.mjesto M30
Ivan MILJKOVIĆ 4.mjesto M35
Miro BAJLO DNF