Skip to content

Zadrani nastupili na međunarodnim utrkama u Rumunjskoj i Austriji

Prethodni vikend članovi Triatlon kluba Zadar nastupali su na dvije međunarodne utrke. Josip Bugarija sudjelovao je na Ironman utrci u Klagenfurtu i ostvario izvrstan rezultat. Punu Ironman distancu završio je za 10:01:21 što je odličan rezultat. Predani rad i trud uvijek dolaze na naplatu pa je tako slučaj i kod našeg Josipa.

Cilj Ironman utrke u Klagenfurtu

Drugi dio seniora našeg kluba krenuo je na putovanje dugo skoro 1.000 kilometara, u Oradeu. Rumunjski grad na sjeverozapadu zemlje, 13 km od granice s Mađarskom, bio je domaćin utrke X-Man Romania. Čak 11 predstavnika imao je Triatlon klub Zadar na ovoj utrci, u tri različite discipline. Prvi su start imali natjecatelji na full Ironman distanci, među njima i Ivan Tuta. Naš trener krenuo je zajedno sa još 80 triatlonaca iz 8 zemalja u 7 ujutro. Plivalo se u rijeci Crișul Repede, nedaleko od samog centra grada. Nakon plivačkog dijela od 3.800 metara, trkači su vozili bicikl 180 kilometara kroz okolicu. Središnji dio biciklističkog segmenta sastojao se od 11 krugova na većinom ravnoj stazi, uz poneku uzbrdicu. Natjecateljima je najveći problem predstavljala kiša koja je lagano padala od jutra te je cesta bila dosta skliska što je uvelike usporilo samu utrku. Trkački dio startao je kraj rijeke te je vodio do samog centra grada gdje su se “vrtili” krugovi – ukupno njih 12. Trener Tuta odlično je odradio cijelu utrku a posebno trkački dio gdje je prestigao čak četiri trkača. Na kraju je ostvario odlično vrijeme 10:13:01 zauzevši ukupno 7. mjesto. Uz to, osvojio je i 3. mjesto u svojoj kategoriji.

Ivan Tuta u finishu X-Man Romania utrke

Druga grupa triatlonaca, oni na half distanci, krenuli su u 8 sati. Staza ista, vremenski uvjeti nepromijenjeni – temperatura rijeke 17 stupnjeva, temperatura zraka 15 stupnjeva uz laganu kišu i vjetar. Triatlonci su se družili i na samoj stazi, za razliku od pune distance, ovdje je bilo “samo” 5 krugova na bicikli. Ukupno 5 članova Triatlon kluba Zadar nastupilo je na ovoj dionici, među kojima je i Saša Bačić kojemu je ovo bio prvi half. Pohvale Saši i ostalim sudionicima kao i trenerima koji su ih sve uspješno spremili za ovu utrku. Treba istaknuti i Josipa Živkovića koji je zauzeo 3. mjesto u svojoj kategoriji s vremenom 5:06:31. Nastupilo je preko 120 natjecatelja iz 7 zemalja.

Triatlonci prije starta half distance X-Man Romania

Posljednji su na red došli sudionici na olimpijskoj distanci. Njihova staza se sastojala od dva kruga na biciklu (40 kilometara) kojem je prethodilo 1.500 metara plivanja. Za kraj, trkačka dionica od gotovo 12 kilometara do centra grada. I na ovoj utrci nastupilo je 5 članova Triatlon kluba Zadar. Ivan Gobin odlično je odradio sve segmente te je zauzeo ukupno 2. mjesto. Nina Nekić je na svom prvom olimpijskom triatlonu zauzela 3.mjesto u ženskoj konkurenciji. Ostalima je to bio prvi susret sa olimpijskom triatlon distancom te svi zaslužuju pohvale za odličan nastup i završetak utrke. Nastupilo je 75 natjecatelja iz 5 zemalja.

Triatlonci pred start olimpijske triatlon distance

Iz Hrvatske je sudjelovalo ukupno 13 triatlonaca na ovoj utrci a Jadran Domančić iz TK Samobor osvojio je izvrsno 2. mjesto na half distanci, unatoč tome što je izgubio skoro 15 minuta mijenjajući gumu na bicikli nakon čega je doživio i neugodan pad na istom segmentu pri brzini od gotovo 50 kilometara na sat. Bez obzira na sve, nastavio je utrku i u napetoj završnici ostao bez prvog mjesta. Čestitke i Jadranu na odličnom nastupu. Zadarski triatlonci, zajedno sa pridruženim članovima iz ostalih klubova, odlično su se proveli ovih nekoliko dana u Rumunjskoj. Treba napomenuti i kako je sama organizacija izvrsna, uključujući osiguranje staze, volontere, okrijepne stanice, navijače, startne pakete, slike s utrke, prijenos uživo na internetu (preko 10 sati) te nagrade za gotovo sve sudionike. X-Man Romania Oradea je definitivno utrka koju preporučamo svakome, sigurno nećete požaliti ukoliko se odlučite prijaviti i sudjelovati na ovome događaju.

Trialon klub Zadar i pridruženi članovi nakon utrke X-Man Romania u Oradei

Sezona ide dalje, već sljedećeg vikenda očekuje nas treće kolo Hrvatske triatlon lige u Preluku. U nastavku pročitajte sve rezultate naših članova te pogledajte bogatu fotogaleriju sa natjecanja. Više o natjecanju potražite na službenoj Facebook stranici utrke. Ovdje možete i pogledati cijelu utrku, gotovo 10 sati materijala, koja je bila u izravnom prijenosu od prvog jutarnjeg starta.

Svi rezultati članova Triatlon kluba Zadar:
Full distanca:
Ivan TUTA 10:13:01 3.mjesto M40

Half distanca:
Josip ŽIVKOVIĆ 5:06:31 3.mjesto M25
Ivan KRALJIĆ 5:23:52 11.mjesto M40
Saša BAČIĆ 5:30:12 16.mjesto M40
Hrvoje BARANOVIĆ 5:38:03 15.mjesto M45
Stipe STAGLIČIĆ 6:00:02 10.mjesto M30

Olimpijska distanca:
Ivan GOBIN 2:20:41 2.mjesto M
Tibor NOVOSEL 2:55:58 2.mjesto M25
Dragan JOJA 2:58:00 2.mjesto M45
Mate OLJICA 3:03:14 6.mjesto M30
Nina NEKIĆ 3:05:26 1.mjesto Ž35